25. posvet predsednic komisij za članice
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

25. posvet predsednic komisij za članice

Zreče 15. in 16.11.2013

Središče Zreč so na petkovo turobno jutro, 15.11.2013, preplavile gasilke iz cele Slovenije, ki so prisple tokrat že na 25. tradicionalni posvet članic.

Udeleženke posveta smo se dopoldan zbrale v dvorani Term Zreče, kjer nas je prijazno pozdravila predsednica Sveta članic Vladimira Bučevec. Že na začetku je poudarila, kako pomemebne smo gasilke v  gasilski organizaciji in pojasnila, da ima vsaka regija svojo predstavnico v Svetu članic GZ Slovenije, ki je zadolžena za pretok informacij do regij in društev ter v nasprotni smeri. S tem želi Svet članic doseči, da vse članice vedo, kaj se dela na nivoju GZ Slovenije in tudi, da pridejo vse pobude in vprašanja iz terena do Sveta članic, ki bo nato poskušal odgovoriti na vse nejasnosti in pomagati pri delu po regijah. V ta namen so bile sprejete Smernice za delo sveta članic. Le te naj bi se uveljavile tudi na nižjih nivojih delovanja članic – po regijah, Gasilskih zvezah in  društvih.

Po uvodnem nagovoru je predstavila še program dvodnevnega dela članic udeleženk posveta. Program posveta je bil zelo dobro pripravljen in vsaka udeleženka si je lahko izbrala predavanje oz. delavnico, ki jo je zanimala. Novost v tem letu pa je bila, da so večino delavnic vodile članice gasilke. Izbirale smo lahko med sprostitvenimi in operativnimi delavnicami.

 

 * Celotno poročilo o 25. posvetu predsednic komisij za članice v Zrečah si lahko ogledate tukaj.

Vse slike iz navedenega posveta si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

 

Preklopite pogled: